Mărunţişuri

Calea Moşilor.

Acasă.

Gloria ei de altădată,  câtă o fi fost, e ireversibil sufocată de blocurile hâde pe care moştenitorii odiosului şi-ai sinistrei abia dacă apucă să le spoiască.

Le întrec în urâciune doar cazinourile, sălile de jocuri şi sediile de bănci. Puzderie. Spală bani cale de vreo trei-patru luni, doar ca să fie înlocuite de alte cazinouri, de alte săli de jocuri, de alte sedii de bănci.

Noi, vorba Porumboiului, facem revoluţie cum putem. O zgâtie (presupun) chinezoaică, numai ochi şi zâmbet, se ţine strâns de mâna bonei, româncă get-beget.

O trăistuţă, o mutră vag familiară. De unde? Aaaaaa, Hannah Montana!

La vreo câteva zeci de metri mai încolo, un băiat de cel mult 14 ani.  Tendinţe de îngrăşare, căutătură plictisită. Pe tricou scrie, jur, „gigolo libre”.

Însă nimeni nu-l ia pe bărbatul din intersecţia cu Dacia. Trecut binişor de prima tinereţe, costum foarte corect, o pălăriuţă Hiroshima (arată exact ca o ciupercă) şi ochelari de soare supradimensionaţi, cam ca ochii de muscă ai închipuitului ăluia de Bono.

Fără nici o legătură, mi-aduc aminte că xx au câştigat The Mercury Prize. Că am furat Grinderman 2. Că a durat ceva până când să intre al doilea mgmt, dar că a intrat mult mai bine decât primul. Că Avi Buffalo au scris deja cântecul pe care ar fi trebuit să-l scrie Coldplay, dacă voiau să rămână cât de cât relevanţi în mainstream.

Oamenii de pe Calea Moşilor have never written a love song. Dar le populează cu naturaleţe pe toate celelalte.

Reclame

2 răspunsuri to “Mărunţişuri”

  1. Catalin Says:

    Am putea neaparat sa vorbim ?
    e vorba despre o propunere …
    Eu personal am fost mereu pro propuneri

  2. stere0 Says:

    Depinde de propunere :-). Scrie-mi aici, dar ia în calcul că am abandonat blogul ăsta. Ceea ce înseamnă că citesc eventualele comentarii cu mare întârziere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: